Aski "Su Ve Çevre Bilinci’’ ni Tiyatroyla Aşılıyor!

Genel Müdürlüğümüzün çocuklara su ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla Konferans Salonu'nda düzenlediği ücretsiz tiyatro etkinliğine Aralık ayı boyunca ilkokul ve ortaokullardan katılan yaklaşık 1700 öğrenci, ASKİ Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği "Yaşasın Medusa Kardeşliği" isimli oyunu ilgiyle izledi. 

Dünya genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle her bir damla suyun çok büyük önem taşıdığı ve israf edilmemesi gerektiğinin anlatıldığı tiyatro oyununu izleyen çocuklara su bilinci aşılandı. 

“Suyuma sahip çıkıyorum”, "Suyu boşa akıtma, su canavarı olma", "Damlaya damlaya çöl olur" gibi sloganların da yer aldığı tiyatro gösterisine interaktif olarak da katılan çocuklar sahnede rol de aldı. “su döngüsü, su tasarrufu konulu yap-boz ve Barajdan Musluğa Suyun Hikâyesi kitabı” hediye edildiği çocuklar, su tasarrufunu eğlenerek öğrenme şansı yakaladı. 

Bu tiyatroyu izlemek için Ankara ili genelinde Ocak 2019 ‘da 16 okuldan 1.600 öğrenci , Şubat 2019 ‘da 17 okuldan 1.800 , Mart 2019’da 9 okuldan 1600 öğrenci sayısı ile oyunumuzu izlemek için başvurmuştur. 

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali KINACI ; ‘’Okulların kapanmasına kadar sürecek etkinliğimizde , her hafta Salı ve Çarşamba günleri sabah 10:00 da ve öğleden sonra 14:00 de olmak üzere haftada en az 600 öğrenciye suyun ne kadar değerli olduğunu öğretmeye çalışıyoruz‘’ dedi ve Ankara’daki tüm okulları ASKİ Genel Müdürlüğünde gerçekleşen tiyatro oyununu izlemeye davet etti.

Haber Fotoğrafları