ASKİ 73 YAŞINDA

Cumhuriyetimizin ve Başkentimizin en köklü kurumlarından olan ASKİ,  kurulduğu 6 Nisan 1949    gündeki azim ve kararlılığını koruyarak şehrimize ve insanımıza hizmet etmeyi sürdürüyor. Geride kalan 73 yılda gerek altyapı hizmetleri gerek su politikalarıyla dünyanın uygar başkentleri arasında yerini alan Ankara’nın, geleceği için bugünde attığımız adımlar şüphesiz bu büyük birikimin mirasına duyduğumuz saygının meyveleridir.

Gururla andığımız kurucu genel müdürümüz merhum Eşref Özand, 1949 yılında, genç Cumhuriyetin kısıtlı olanaklarını bahane etmeden plan ve projeleri bir bir devreye sokarak Ankara’daki şehirciliğin kaderini tayin edecek çalışmalar başlattı. Tamamen akıl ve bilimin rehberliğinde  bugünün Ankara’sının nüfus, kentleşme ve gelişimine yönelik yapılan planlamalarla altyapı inşaa edildi. 

Bugün böyle zengin bir mirasın üstünde oturuyoruz. Bilim ve teknolojinin imkânları ile yürütülen akılcı politikaların, planlamanın ve inanmanın ne anlama geldiğini kurumsal geçmişimizden öğreniyor, bu geleneği yaşatmak için gayret sarfediyoruz. Ankaramızın gelecekteki 30 yıllık su ve altyapı çalışmalarını içeren Master Planımız her gün zenginleşerek yazılmaya devam ediyor. Planlama aşamalarıyla eşzamanlı olarak Ankaramızın ihmal edilen tüm altyapı sorunlarının üstüne gidiyor bir takvim dâhilinde çözümler üretiyoruz.

Sığınacak bahanemiz, kaybedecek zamanımız yok. ASKİ olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedeflere ulaşmak için tüm kapasitemizi kullanıyor, kurulduğumuz gündeki heyecanımızı ve vizyonumuzu koruyoruz.

Cumhuriyetin 100. yılına bir yıl kala bugünlerden planladığımız, altyapısı güçlü, modern ve çağdaş bir kentin inşası ile  bırakacağımız mirasın zenginleşmesine katkı sunacağız.  ASKİ’nin kuruluşundan bu yana, kurumda alın teri dökmüş tüm emektarlarımızı saygı ve minnetle anıyor, bugün aynı mesaiyi paylaştığımız çalışma arkadaşlarımı da başarı ve özverilerinden dolayı kutluyorum.

 

                                                                                                                                 

                                                                                                                                      Erdoğan ÖZTÜRK

                                                                                                                                    ASKİ GENEL MÜDÜRÜ