ASKİ ABONE BİLGİ VE YÖNETİM SİSTEMİNİ YENİLİYOR


ASKİ ABONE BİLGİ VE YÖNETİM SİSTEMİNİ YENİLİYOR

Abone Bilgi ve Yönetim Sistemi (ABYS), Müşteri memnuniyeti gözeten Su ve Kanalizasyon İdarelerinin barajdan musluğa kadar olan süreçte en temel ve vazgeçilmez olan suya hak ettiği değeri vermek için teknolojik yenilikleri kullanarak abonelik müracaatından başlayarak sonlandırmasına kadar olan tüm iş ve işlemlerin gerçekleştirildiği dijital yönetim biçimidir. 

Genel müdürlüğümüz teknolojik yenilikleri yakından takip etmekte olup abonelerimize daha kaliteli hizmet vermek adına 24 saat esasına göre kesintisiz hizmet vermektedir. Kurum içerisindeki tüm abonelik işlemleri, banka işlemleri, online işlemler, kaçak su, sayaç sökme takma, sayaç okuma, faturalandırma, tahsilat, stok, muhasebe, hukuk, e-devlet, MERNİS vb. birçok işlem ABYS sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Mevcutta kullanılmakta olan yazılımın çok eski, ekonomik ve teknolojik ömrünü tamamlamış olması, teknolojik yenilikleri karşılamamasından ötürü yirmi yıldan fazla süredir yöntemleri ve kurumun yıllar öncesindeki ihtiyaçları ile günümüz ihtiyaçlarının büyük farklılıklar göstermesi nedeniyle mevcut abone yazılımlarını yenileme ihtiyacı hâsıl olmuştur.

24 Haziran 2019 tarihinde Açık İhale usulü ile ihale edilen Web Tabanlı Abone Bilgi ve Yönetim Sistemi yazılım alımı işine ait süreçler devam etmektedir. Bu yeni sistem beraberinde kurumumuza ve abonelerimize birçok yenilik ve kolaylık sağlayacaktır. Yazılımın devreye alınması için öngörülen süre en fazla 24 ay olup, bu süreden önce tamamlanması için yoğun çaba gösterilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur