ASKİ HEYETİ, ESKİ İLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), iki kentin gelecek 30 yıldaki  içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetiminde iş birliği yapacak. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı ve Master Plan Yürütme Kurulu Başkanı Cüneyt Öztürk ile beraberindeki ASKİ heyeti, ESKİ üst yönetimi ile gerçekleştirilen toplantıda, Ankara’daki sürece ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

 

Başkent Ankara’nın 2024-2054 yılları arasındaki 30 yıllık su yönetiminde yol haritası olacak olan “İçme Suyu, Atık Su ve Yağmur Suyu Master Planı” için sözleşme imzalayarak ilk adımı Nisan 2020’de atan ASKİ Genel Müdürlüğü, bu konuda ESKİ ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı ve Master Plan Yürütme Kurulu Başkanı Cüneyt Öztürk ve beraberindeki ASKİ heyeti,  ESKİ Genel Müdürlüğü üst yönetimine master plan süreci hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Ankara’nın gelecek 30 yılını planlamak üzere master plan çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren ASKİ heyeti, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere 15 Ocak 2021 tarihinde Eskişehir’e giderek ESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi.

Taşbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda ESKİ Genel Müdürü Ahmet Şekerci de hazır bulundu. Toplantıda ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öztürk,  ASKİ Plan, Proje ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Muhammed Ercan, Etüt ve Planlama Şube Müdürü Ahmet Aladağ, Master Plan Şefi Fatma Önalan ile Etüt ve Planlama Şefi Münire Arslanoğlu,  Ankara için 42 ay içinde bitirilmesi planlanan master plan sözleşmesinin detayları hakkında meslektaşlarına bilgi verdi. ASKİ heyeti, master plan çalışmalarının ön hazırlık aşaması, danışmanlık, ihale şartnamesi, yaşanabilecek güçlükler, sorunların aşılması için izlenebilecek yollar hakkında bilgi alışverişinde bulundu, soruları yanıtladı.

 

ASKİ’YE TEŞEKKÜR

 

ESKİ Genel Müdürü Şekerci,  açılışta yaptığı konuşma, master plan çalışmalarına büyük önem verdiklerini, gelecek nesillere altyapısı planlanmış bir şehir bırakmayı istediklerini belirterek, kendilerine bu konuda büyük destek veren ASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

 

SU TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

 

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öztürk de, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Başkent’in 30 yıllık su ve atık su yönetimini planlayarak, kentimizin su kaynaklarını koruma altına alıyoruz. İklim değişikliğine bağlı olarak yaşanacak kuraklığın su kaynaklarına etkileri başta olmak üzere, tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi ve su yönetiminde yenilikçi çözümlerin üretilmesine kadar birçok hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

“ESKİ İLE İŞ BİRLİĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

 

Öztürk, konuşmasında şunları kaydetti:

“Master planda teknik, ekonomik ve çevresel açıdan en uygun seçeneklerin analizi sonucunda seçilen projelerin yatırım programına alınması, finansal analizi ile finansman temini de yer alıyor. Ayrıca tesislerin yeniden değerlendirilerek gelecek için alternatif önerilerin geliştirilmesinin sağlanacağı, su kaynakları, su kullanımı ve ortaya çıkacak atık suların bertaraf edilmesini içeren çalışmalar kapsamında ASKİ olarak edindiğimiz bilgi ve deneyimi, ESKİ ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Vizyoner projeleri ile Eskişehir’in çehresini değiştiren Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Gösterdikleri misafirperverlik için ESKİ Genel Müdürü Ahmet Şekerci ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

 

ANKARA’NIN GELECEKTEKİ SU İHTİYACI İÇİN PLANLAMA

 

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün, hedef yılı 2054 olmak üzere hazırladığı Master Plan; yeni gelişme planları, iklim değişikliklerinin su kaynaklarına etkisi, sanayi ve kentsel dönüşümdeki değişimler dikkate alınarak Ankara nüfusunun mevcut ve gelecekteki su ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlıyor. Plan ile Ankara’nın sürdürülebilir gelişmesinin temin edilebilmesi için mevcut içme suyu, atık su ve yağmur suyu sistemlerinin iyileştirilmesi amacıyla çevre ve insan sağlığını esas alan, etkin, verimli ve kaliteli su, atık su ve yağmur suyu hizmetlerinin yürütülmesi hedefleniyor.

Haber Fotoğrafları