ASKİ’den Gölbaşı’na Yapılan Alt Yapı Çalışmaları

Genel Müdürlüğümüze iletilen talepler ve yapılan incelemeler neticesinde; Gölbaşı İlçesine bağlı Oğulbey, Yavrucuk, Velihimmetli, Hacımuratlı, İncek, ve Şafak mahallelerinde alt yapı ihtiyacının olduğu, Ballıkpınar mahallesi Kolcuboğazı deresinde, dere ıslahı çalışması yapılması gerektiği ve terfi merkezinin değişmesi gerektiği tespit edilmiş ve çalışmalara başlanmıştır. Yapılan çalışmalar kapsamında;

Oğulbey Mahallesi:

17.000 metre atık su hattı planlanmış olup, 8.000 metresi yapılmıştır. 3 ayrı fosseptik yapılması planlanmış, birinci fosseptiğin yapımı tamamlanmıştır. İkinci fosseptiğin kazısı tamamlanmış olup, betonarme çalışmaları devam etmektedir. Üçüncü fosseptiğin de en kısa zamanda yapılması planlanmaktadır.

Ballıkpınar Mahallesi Kolcuboğazı Deresi (Bahçekent) Mevkiinde U kesit Dere Islahı:

Mevcut derenin şehrin içinde kalması sebebiyle şiddetli yağışlarda can ve mal kaybı yaşanmaması için, U kesit dere ıslahı yapılması gerektiği tespit edilmiş olup, bu kapsamda 885 metre olan U kesitin 250 metresi tamamlanmıştır. Kalan kısmın en kısa zamanda yapılması planlanmaktadır.

Yavrucuk, Velihimmetli ve Hacımuratlı Mahalleleri Atıksu Hattı:

Yapılan incelemelerde; mahallelerin bir kısmında atıksu hatları bulunmadığı, mevcut atıksu hattı ve mevcut fosseptiklerin eski ve ekonomik ömrünü tamamladığı, tespit edilmiştir. Öncelikli olarak 3 mahallenin de atık sularını toplayacak olan kolektör hattı 12.000 metre olarak planlanmış olup, 2.000 metresi bitirilmiştir. Kalan kısmın da en kısa zamanda tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca, üç mahalleye hitap edecek bir adette fosseptik yapılması planlanmaktadır.

Terfi Merkezine Gelen Kolektör Hattının Yenilenmesi:

Yapılan çalışmalarda terfi merkezine giden mevcut kolektör hattının çapının yetersiz gelmesi ve arazinin yapısı (Arazi düz eğim az) sebebiyle yenilenmesi gerektiği tespit edilmiş olup, 2.900 metre olan kolektör hattı yapım çalışmalarına başlanmıştır.

İncek Mahallesi Atıksu Hattı:

Bölgede atıksu hatlarının bulunmaması ve yapılaşmaların artması sebebiyle yeni atıksu hattına ihtiyaç duyulmuş olup yeni atık su hattı yapılmıştır.

Şafak Mahallesi, Şehit Selami Atabey Caddesi Atıksu Hattı:

Mevcut atıksu hattının orta refüjde ve eski olması sebebiyle caddeye sağlı sollu atıksu hattı yapılmıştır.

Haber Fotoğrafları