POLATLI GÜLVEREN DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Çevreye yaydığı rahatsız edici koku ve sivrisineklerle özdeşleşen, yağışlı havalarda yol açtığı taşkın tehlikesi sebebiyle uzun yıllardır şikâyetlere konu olan Polatlı Gülveren Deresi ıslah çalışmalarına başlandı. Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali KINACI yapılmakta olan çalışmaları yerinde inceledi.

Halen Gülveren Deresi’nin, yerleşim alanı içerisinde bulunan, Tarım Borsası - Mevlana Caddesi arası ile Gençlik Caddesi - Yüksek Hızlı Tren Hattı arasındaki 5.500 metre uzunluğundaki kısmında ıslah çalışmaları sürdürülmektedir. 800 metrelik kısmı tamamlanan ıslah çalışmalarının en geç Ocak 2019 içinde tamamlanması planlanmaktadır. Çalışma kapsamında öncelikle dereye dökülen atıksuların (kanalizasyon bağlantılarının) kesilmesi ve kuşaklama kollektörü ile uzaklaştırılması faaliyetleri yürütülmektedir. 

Dere 3 m x 6 m kesitinde ve kenarları komple taş duvar olacak şekilde inşa edilmektedir. Hem estetik görüntü, hem de daha uzun ömürlü olması sebebiyle taş kaplamalı duvar özellikle seçilmiştir.
Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali KINACI, Polatlı İlçesinin su ve kanalizasyon ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla 10.05.2018 tarihinde muhtarlarla toplantı düzenlemiş; toplantı sonrasında acil yapılması gereken yerler arasında bulunan GÜLVEREN deresine giderek yerinde inceleme yaptıktan sonra buranın insan ve çevre sağlığı açısından acilen ıslah edilmesi gerektiğini belirterek gereğinin yapılması talimatını vermişti.

Haber Fotoğrafları