POLATLI İÇİN SU MESAİSİ 7/24 DEVAM EDİYOR

Polatlı’nın 30 yıllık su çilesini sona erdirecek Yüzükbaşı Mevkii’nden ilçeye içme suyu sağlayan ana iletim hattında çalışmalar aralıksız devam ediyor. ASKİ ekiplerinin çalışmaları Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları ve ABB TV üzerinden sık sık canlı olarak yayınlanıyor. Polatlılar, Başkan Yavaş’a teşekkür ederken, sahadaki çalışmaları yerinden takip eden ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Önceliğimiz sürekli patlayan boruları değiştirmek. Yeni boru montajları yapıyoruz. Hedeflediğimiz zaman içerisinde bitireceğiz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlılara verdiği sözü tutarak ilçeye su sağlayan ana isale hattında çalışmaları başlattı.Yüzükbaşı Mevkii’nden Polatlı’ya içme suyu sağlayan ana iletim hattında su boşaltma ve yenileme çalışmaları kapsamında su kesintisi uygulanan ilçede ASKİ ekipleri, su sorununu çözüme kavuşturmak için 7/24 çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları ve ABB TV üzerinden de sık sık canlı olarak yayınlanan çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.

ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN ÖZTÜRK ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

ASKİ ekipleri 60 noktada imalat çalışmalarına aralıksız devam ederken, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, sahada çalışmaları yakından takip ediyor.Canlı yayınlarla vatandaşları sık sık bilgilendirdiklerini ifade eden Öztürk, şu açıklamalarda bulundu:

“Çalışmaları 3-4 gün içinde bitirmeyi planlıyoruz. 60 vanamız vardı büyük çoğunluğunun montajını yaptık. Değiştirilecek yerler var. Kazdıkça ortaya çıkan, son durumunu o an gözlemlememiz gereken hatlar var, boru değişimleri var. Hedeflediğimiz zaman içerisinde bitireceğiz. Daha önce sürekli patlayan, ciddi su kayıplarının yaşanmasına neden olan noktalar belli. Önceliğimiz bunları değiştirmek, bunların olduğu yerde gerekli müdahalelerde bulunmak. Yeni boru montajlarını yapıyoruz.”

POLATLILARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Polatlılara ilçede 4 günlük su kesintisi uygulanacağı bilgisinin afişlerle ve anonslarla önceden duyurulduğunu belirten Öztürk, mahallelere olası su ihtiyacı için takviye tankerler sevk ettiklerini de söyledi.Su çilesini sonlandıracak çalışmalar için Başkan Yavaş’a teşekkür eden Polatlılılar, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Demet Altıntaş: “Valla çok seviniyorum su sorunumuz çözülecek diye. İnşallah çözülür. Sularımız çok kesildi, çok sıkıntılar yaşadık. Sorun çözülüyor çok teşekkür ederiz minnettar oluruz. Temizlik konusunda da çok sıkıntı yaşıyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ederiz, bizi bir çileden kurtarıyor.”

-Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Tevfik Yavaş: “16 seneden beri bu mahallenin muhtarıyım. Polatlı’ya yapılacak her hizmet için ‘Kim bir ağaç dikerse 40 yıl kölesi olurum’ diyebileceğim noktadayım. Mansur Yavaş’a şahsım adına minnettarım, mahallem adına da, sözünü yerine getirdiği için de çok teşekkür ediyorum. Polatlı’nın çok büyük bir sorunu şu an hallolmuş durumda. Polatlı’ya Gerede suyunu aktaracağını da müjdeledi. Başkanımızı seviyoruz, siyasi olarak konuşmuyorum Ankara’ya yapılacak hizmetlerden dolayı söylüyorum bunu. Su tankerleri de mahallelerde dolaşıyor.”

-Batuhan Sağlam: “Polatlı’nın su sorunu 93’den beri geliyor, onu çözüyor Başkanımız Mansur Yavaş. Bu kesinti de zorunluydu. Olması gerektiği gibi yapılıyor.”

-Esnaf Adem Yayla: “1978’den beri Polatlı’dayım. Eskiden beri su ile ilgili sıkıntılarımız var. Su sorununun çözülmesi Polatlı halkının yararına olur.”

-Yılmaz Kılıç: “Su kesintisi nedeniyle tankerleri gereken yerlere dolu dolu yerleştirdiler. Ellerine, yüreklerine, emeklerine sağlık. Tüm çalışanlara ve başkanımıza teşekkür ediyorum.”

-Hüseyin Yaşasın: “Mansur Bey ile birlikte Polatlı’da da güzel bir değişim var. Bundan bir sene öncesine kadar içtiğimiz ve kullandığımız sular daha sıkıntılıydı. Son zamanda zaten daha iyi su kullanmaya başladık.”

Haber Fotoğrafları