SAYAÇ OKUMADA ONLINE HİZMET DÖNEMİ BAŞLADI


 ASKİ Genel Müdürlüğü vatandaşa verilen hizmetlerde teknolojik yenilikleri kullanarak Akıllı Şehircilik anlamında önemli mesafeler kat etmeye devam ediyor.
Akıllı Su Yönetim Sistemi (SCADA), Akıllı Sayaç Uygulamaları, Yeni Nesil Abone Bilgi ve Yönetim Sistemi gibi uygulamalar konusunda yakın geçmişte yapılan çalışmalar devam ederken son olarak ASKİ’nin saha faaliyetlerinde önemli bir yeri olan Online Sayaç Okuma ve Faturalandırma hizmetine başlandı. 
Bilgi İşlem ve Abone İşleri Daireleri Başkanlığınca koordineli bir şekilde yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar neticesinde tamamlanan yazılım geliştirme ve cihaz testleri sonucunda kurumumuza büyük kolaylıklar sağlayacak ve günümüz teknolojisine uygun şekilde planlanmış Online Sayaç Okuma ve Faturalandırma hizmeti 2019 yılının Temmuz ayı ile birlikte başlamıştır.
Online Sayaç Okuma ve Faturalandırma Yazılımı ile birlikte;
Personellerin yapmış oldukları işlemleri, konumları ve cihaz durumları anlık olarak takip edilebilir.
Veriler internet bağlantısı olduğu sürece cihazda tutulmayıp anlık olarak kurum sistemine aktarıldığından dolayı olası bir veri kaybının önüne geçer. Ayrıca internetin olmadığı durumlarda veriler cihazda tutularak bağlantısı sağlandığında iletilmeyi bekler.
Personellerin yapmış oldukları işlemlerin gün başında, gün içinde ve gün sonunda yedeklerini alınarak veri güvenliği sağlanır.
Adres bilgileri eksik veya yanlış olan abonelerin bilgileri saha personelleri tarafından tespit edildikten sonra anlık olarak sisteme aktarılıp gerekli kontroller yapıldıktan sonra güncelleme işlemi tamamlanır.
Abonelerin GPS verileri üzerinden konumları tespit edilebilir.
Sayaç numarası eksik veya hatalı olan abonelerin bilgileri anlık olarak güncellenebilmektedir.
Sayaçların tüketim miktarlarının okuması yapıldıktan hemen sonra SMS ile bilgilendirme yapılarak aboneler tarafından anlık olarak kontrol edebilir.
Anlık olarak kurum sistemine düşen fatura bilgisine göre kurum web sitesi ve diğer ödeme kanalları üzerinden online olarak ödeme yapılabilir.
Borcundan dolayı suyu kesilen abonelerin borcunu ödedikten sonra açma bilgileri terminallere otomatik olarak düşerek suyunun aynı gün içerisinde açılması sağlanabilecektir.


Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Haber Fotoğrafları