-ASKİ’DE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI…

 

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, bünyesindeki kadın personeli mesai başlangıcında hoş bir sürprizle karşıladı.

            Genel Müdürlük girişinde “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun” yazılı afişler ve müzik dinletisi eşliğinde karşılanan kadın personeller için güne özel hazırlanan rozetler dağıtıldı.

            ASKİ’de kadın olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını kaydederek, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a ve ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’e teşekkür eden kadınlar, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü öğrencilerinin çaldığı 10 yıl Marşı’na hep birlikte coşkuyla eşlik ettiler.

            ASKİ bünyesinde 654 kadın çalışan bulunduğunu, bunlar arasında çok sayıda başarılı idareci personelin de yer aldığını kaydeden ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Hayatın her noktasında emeği ruhunda yaşatan kadınlarımızın emekçi kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

             Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışan tüm kadınların “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü, Genel Müdürlük binası girişindeki fuaye alanında düzenlediği etkinlikle kutladı.

            ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve kadın personellerin katıldığı etkinlikte, günün önemine ilişkin hazırlanan rozetler dağıtıldı ve ikramlarda bulunuldu. Etkinliğe, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik resitali de ayrı bir renk kattı.

            Kimi inşaat mühendisi, kimi güvenlik görevlisi, kimi büro çalışanı… Hepsi birer kadın ve erkek işi denilen her işi çoğu zaman erkeklerden daha iyi yaparak, üstesinden gelen ASKİ’nin kadın çalışanları...

            Başkent’in inşaat işleri konusunda pek çok hizmetine imza atan, alt yapısını düzenleyen, musluklardan temiz, sağlıklı ve kalitesi suyun akması için hizmette sınır tanımayan kurumu ASKİ’nin, her gün hatırlanılası 654 kadın personeli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de unutulmadı ve özel bir etkinlikle, ASKİ’de çalışma ayrıcalığını bir kez daha yaşadılar.

 -“BU ÖZEL GÜN SADECE ÇİÇEKLERİN GÖLGESİNDE KALMAMALI”

            Sabah her zamanki işine başlamak üzere Genel Müdürlük binasına gelen kadın personel, bu kez binanın hemen girişinde bulunan fuaye alanında kendilerini karşılayan Genel Müdür Erdoğan Öztürk’ü ve “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” afişlerini görünce, kısa bir şaşkınlığın ardından, yaşadıkları mutluluğu gizleyemediler.

            İşlerinin başına geçmeden hemen önce çeşitli ikramların bulunduğu, 8 Mart için özel olarak hazırlanan rozetlerin dağıtıldığı müzik dinletisi eşliğinde düzenlenen etkinlikte biraraya gelen kadın personel, bir kez daha kendilerine verilen değer için Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’e teşekkür ettiler.

            ASKİ’nin kadın çalışanlarının kapıda, “Hayatın her noktasında emeği ruhunda yaşatan kadınlarımızın emekçi kadınlar gününü kutluyorum” sözleriyle karşılayan ve bu özel günün sadece çiçeklerin gölgesinde kalmaması gerektiği vurgusunu yapan Erdoğan Öztürk, “Bu gün kutlamadan öte aslında bir anma günü. 8 Mart aslında Emekçi kadınların eşit işe eşit ücret taleplerini ortaya koydukları, hak aradıkları ve bu uğurda canlarını kaybettikleri bir gün. Canlarını kaybedenleri saygıyla anıyor, kadınlarımızın bu hak taleplerinde yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

            Düzenlenen etkinliğe çaldıkları parçalarla eşlik eden Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğrencileriyle birlikte katılan Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bige Deniz Kınıklı da “Bu güzel etkinlikte öğrencilerimizle birlikte katıldığımız için çok mutluyuz. Ben Büyükşehir Belediyesinin kadın ya da erkek ayrımı yapmadan çok güzel bir şekilde çalıştığını düşünüyorum. Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın da kültür ve sanata verdiği önemi düzenlediği etkinliklerden anlıyorum. Tüm etkinliklere de katılmaya gayret gösteriyorum ve bu konuda da kendisine hayranlık içerisindeyim” sözleriyle teşekkür etti.

            Etkinlik, sadece kadınların sesiyle daha da anlamlı bir ezgiye kavuşan “10 yıl Marşı”nın coşkuyla söylenmesiyle sona erdi.

 -ASKİ’DE KADIN ÇALIŞAN OLMANIN MUTLULUĞU

            ASKİ’de kadın olarak çalışmanın ayrıcalığını her zaman yaşadıklarını ancak böyle özel günlerde düzenlenen etkinliklerde bunun farkını daha da çok hissetmekten mutlu olduklarını kaydeden ASKİ’nin kimi yönetici, kimi inşaat mühendisi, kimi güvenlik personeli veya büro elemanı olan kadın çalışanları duygularını şu sözlerle ifade ettiler.

 -Gülşah Tetik – İnşaat Mühendisi (Projeler Dairesi Başkanlığı)

            “Daha önce böyle bir etkinlikle karşılaşmamıştım ve tüm arkadaşlarla birlikte çok beğendik. Bir kadın olarak büyükşehirde çalışmak benim için bir ayrıcalık.”

 -Gökben Özsoy – Büro Personeli (Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı)

            “ASKİ’de ilk defa böyle bir etkinlik yapıldığına şahit oluyorum ve çok mutluyum.”

 -Nurhan Yetkin – Güvenlik Personeli

            “Böyle bir özel bir günü, böyle güzel etkinlikle kutladığı için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve Genel Müdürümüz Erdoğan Öztürk’e teşekkür ediyorum.”

 -Bahar Önler Görmüş - ASKİ Strateji Geliştirme Daire Başkanı

“Başta güzel annem olmak üzere tüm dünya emekçi kadınların gününü kutluyorum. Birkaç yıldır burada çalışıyorum ve ilk kez Sayın Mansur Yavaş Başkanımız geldikten sonra böyle bir etkinlik düzenlendiğine şahit oluyorum.”

 -Burçin Nuriye Yılmazel - ASKİ AR-GE Dairesi Başkanı

            “ASKİ’de bulunmaktan bir kez daha çok mutluyum. Büyükşehir Belediyesi’nde kadın olmak çok kıymetli ve değerli bir duygu. Başarılı olabilmemiz için bizi destekliyorlar ve sadece bu yüzden bile başta teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 -Büşra yılmaz – Büro personeli (Strateji Dairesi Başkanlığı)

            “Tüm kadın personelimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ancak bugün bir kutlama değil de anma günü olduğunu da hatırlatmak istiyorum.”

Haber Fotoğrafları