Aski Genel Müdürlüğü, Kent Genelinde Kanalizasyon Şebeke, Yağmursuyu Şebeke Ve Yağmursuyu Izgara Gider Temizliği Çalışmalarına Hız Verdi

ASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından periyodik olarak kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke hatlarını özel arıtma sistemli kombine kanal temizleme aracı ile temizlerken, tıkanmış noktaları tespit ederek sorunu ortadan kaldırıyor. Kış aylarında vatandaşların sıkıntı yaşamaması, yağışlı havalarda su birikintileri oluşmaması adına çalışmalara devam eden ASKİ’ye bağlı ekipler, yağmur suyu ızgaralarının temizliğini de titizlikle yürütüyor. Kanal temizliğinde özel olarak kullanılan kombine araçlarıyla alt yapı sistemlerinin temizliği sağlanıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde kanalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışması sağlanmakta ve yaşanması muhtemel arızaların önüne geçilmektedir. 

ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara 2. Bölge Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara genelinde bulunan 41 adet alt geçite ait terfi merkezlerinin havuz ve ızgaralarının temizliği, pompa, pano, jeneratörlerin bakım onarım ve kontrolleri periyodik olarak yapılmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde yağışın yoğun olduğu zamanlarda terfi sistemlerinin sağlıklı çalışması amaçlanmaktadır. Ayrıca yağışlı zamanlarda 24 saat alt geçitlerde görevli personel bulunmaktadır.

Haber Fotoğrafları