ASKİ BORÇLARINIZI YAPILANDIRIYOR

     Ankaralılar 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmemiş su, atık su, kaçak su, kirlilik önleme payı (KÖP), kanal ve şebeke katılım bedelleri ile bunlara bağlı faiz ve gecikme faizi için 7440 sayılı kanun kapsamında ASKİ’ye başvuru yaparak borçlarını peşin ya da taksitle yapılandırabilecek.

YÜZDE 90 İNDİRİM UYGULANACAK 

    ASKİ, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılandırma için başvuran abonelere peşin ödemelerde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim uygulayacak. Bu kapsamda borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri gibi alacaklar yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılması, yapılandırma başvurusu sonrasında peşin ödemelerde de Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılması kararlaştırıldı.
      Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ise yapılandırılan tutar, 12-18-24-36-48 eşit taksitler halinde ayda bir ödenebilecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar https://onlineislem.aski.gov.tr/  adresinden başvurarak işlemlerini on-line olarak da yapabilecek. Borç yapılandırması için ayrıntılı bilgi almak isteyen aboneler, 0312 616 23 91 ya da 616 24 36 numaralı hattı arayabilirler.

Başvuru ve ödeme yapmak için https://onlineislem.aski.gov.tr/ adresimize kayıt oluşturup, sisteme giriş yaptıktan sonra Af İşlemleri menüsünden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.