ASKİ, DÜNYA SU-TEKNOLOJİLERİ İNOVASYON ZİRVESİ’NE KATILDI


            Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü,  İngiltere’nin Başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Su-Teknolojileri İnovasyon Zirvesi’ne katıldı.  
            ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan ile Plan, Proje ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Muhammed Ercan’ın katıldığı zirvede, Ercan; “Atık Su Arıtımı ve Atıkların Geri Kazanımı” konularında sunum yaptı. 
           Su konusunda yenilikçi yaklaşımların tartışıldığı Dünya Su-Teknolojileri İnovasyon Zirvesi’ne 35 ülkeden 257 kişinin katılımıyla gerçekleşen zirve büyük ilgi gördü.  
 ATIK SU ARITMADA ENERJİ VERİMLİLİĞİ 
           ASKİ Plan, Proje ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Muhammed Ercan zirvede; “Atık Su Arıtmada Enerji Verimliliği” başlıklı panelde, atık su arıtımında enerji kullanımının azaltılması, atıkların ve atık suyun geri kazanımı ve yeniden kullanımı gibi konularda bilgi verdi. 
           Dünya Su-Teknolojileri İnovasyon Zirvesi, dünyanın dört bir yanından su idareleri, teknoloji devleri,  mühendis ve yatırımcıların, günümüzün dijitalleşme, güvenlik, enerji geri kazanımı ve yeni su kaynakları sorunlarına çözüm bulmak için bir araya geldiği bir zirve olarak dikkati çekiyor. 2012 yılında Londra’da başlayan ve her sene düzenlenen zirve, birçok ülkeden 300’den fazla su idaresini bir araya getiriyor. Bu yıl 25-26 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen “Dünya Su-Teknolojileri İnovasyon Zirvesi” ne Avrupa, Asya, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika ve Avustralya’dan ülkeleri adına karar verici durumundaki idarecilerden oluşan heyetler katıldı.

Haber Fotoğrafları