ASKİ İçme Suyu Havza Koruma Planlarını Hazırlama Çalışmalarına Başladı

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’ya içme suyu temin edilen baraj havzaları için koruma planı hazırlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda ilk olarak Çamlıdere Baraj Havzası ve onu besleyecek olan Gerede Ilısu Deresi Besleme Alanı için ön incelemeler yapıldı.

Çamlıdere Barajı ve Gerede Işıklı Regülatörü Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi kapsamında ilk halkın katılımı toplantısı, Çamlıdere Kaymakamı Mutlu Koksal, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, muhtarlar, diğer kamu görevlileri ve sivil halkın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Proje Ekibi yaptıkları ilk çalışmalar hakkında sunum yaptı.

 Toplantıda konuşma yapan ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, yapılan çalışmanın önemi ve kapsamı hakkında bilgi vermiş; hazırlanacak planla hem havzada yaşayanların mağduriyetinin giderileceğini, hem de su kaynaklarının korunacağını belirtmiştir. Planın karar verici makamlar, uzmanlar, plandan etkilenecekler ve paydaşlarla birlikte hazırlanacağını ifade etmiştir. Aralık 2018, Şubat 2019 ve Nisan 2019 aylarında da halkın katılımı toplantısı yapılarak planın şekillendirileceğini, yazılı itirazların da değerlendirilip plana son halinin verileceğini, onay için ise Tarım ve Orman Bakanlığı makamına sunulacağını söylemiştir. 

ASKİ Genel Müdürü Kınacı konuşmasında, birbirleriyle bağlantılı olan Kurtboğazı, Eğrekkaya ve Akyar barajlarını bir sistem olarak dikkate alarak Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme çalışmasına Kasım 2018 itibarıyla başlanacağı; ayrıca Kavşakkaya ve Çubuk II barajları için Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesinin ise 2018 yılı içinde ihale edileceğini belirtmiştir.

Haber Fotoğrafları