ASKİ’DEN PERSONELE “İLETİŞİM” EĞİTİMİ…

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü,  kurum çalışanlarına yönelik olarak “İş Hayatında İletişim” eğitimi düzenledi. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu’nun verdiği eğitime, ASKİ personeli yoğun ilgi gösterdi.
ASKİ Genel Müdürlüğü, 23-30 Ocak tarihleri arasında çalışanları için  “insan ilişkileri ve iletişim” temalı bir dizi eğitim düzenliyor. 23 Ocak tarihinde gerçekleştirilen ilk eğitimin konusu “İş Hayatında İletişim” oldu.  Konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimin ilk oturumuna şube müdürleri, şefler ve ASKİ personeli katıldı. 
“ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTECEĞİZ” 
Eğitimde Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Eroğlu, insan ilişkilerinde saygı, güven, anlayış ve hoşgörünün önemini vurgulayarak, bir insanın karşısındaki kişi ile ilgili düşüncesi ne ise iletişim davranışının da o şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek’in, “Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur” şeklindeki sözünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Eroğlu, ”Bu nedenle iş yerinde insanların size mükemmel davranmasını bekliyorsanız daha çok beklersiniz. Önce biz kendimizi düzelteceğiz yoksa kimse kimseyi düzeltemez” dedi. 
Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“İletişim denilen şey aslında bir düşünce terbiyesidir. İletişi m eğitimi; insanın kendi kendisini terbiye etme eğitimidir. Önce kendimizi terbiye edelim. Her yerde birbirine yabancılaşmış insanlar var. Herkes telefonu ile mutlu.  Ancak hayat tıklanarak yaşayacak kadar basit ve sıradan değil. Hayatın hakkını vermeliyiz. Keşke kelimesini ne kadar az kullanıyorsak o kadar kaliteli yaşamışız demektir. Kalite ise insanın beynini, kalbini ve ağzını terbiye etmesinden geçer''. 

Haber Fotoğrafları