ASKİ’DEN “YEŞİLİN BAŞKENTİ” PROJESİNE DESTEK: SU ARITMA TESİSLERİNE 2 GÜNDE BİN 145 FİDAN DİKİLDİ

            Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankara’yı çevre dostu bir kent haline dönüştürmek için hayata geçirdiği “Yeşilin Başkenti” projesine bir destek de ASKİ Genel Müdürlüğü’nden geldi. Kente içme suyu sağlayan arıtma tesislerine 2 gün içinde bin 145 fidan dikildi.   

            ASKİ Genel Müdürlüğü Su Arıtma Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hayata geçirdiği “Yeşilin Başkenti” projesine destek verdi.

            Orman Genel Müdürlüğü’nden İvedik, Çubuk, Şereflikoçhisar, Pursaklar, Temelli, Tepeköy ve Karadalak İçme Suyu Arıtma Tesisleri alanına dikmek için çam, karaçam, servi, badem, ceviz ve gül ağacı alan ASKİ Genel Müdürlüğü, 2 günde bin 145 fidanı toprakla buluşturdu.

            “BAŞKENT’E BİR NEFES OLABİLİRSEK NE MUTLU BİZE”

            Bala ilçesindeki Karadalak İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirilen fidan dikim törenine ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Genel Müdür Yardımcıları Baran Bozoğlu ve Murat Tütüncübaşı, Su Arıtma Daire Başkanı Nuri Kali ile çok sayıda ASKİ personeli katıldı.

            Başkent’te ağaçlandırma çalışmalarına tam destek verdiklerini belirten ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, şöyle konuştu:

            “İçimizde yeşeren barış, umut, sevgi tohumları gibi bu fidanlar da toprağa kök salacak ve yeşerecek. Başkanımız Sayın Yavaş’ın başlattığı ‘Yeşilin Başkenti Projesi’ne bir nebze de olsa katkı sunmak amacıyla ilk etapta tüm içme suyu arıtma tesislerimize, sonrasında da pompa istasyonlarımıza elimizden geldiğince ağaç dikeceğiz. Uygun alan buldukça bu tür ağaçlandırma çalışmalarını yapıyoruz. Bu kampanya nezdinde Başkent’e bir nefes olabilirsek ne mutlu bize.”

            Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tüm vatandaşları, “Gelin Ankara'yı birlikte yeşilin başkentine dönüştürelim, milli mücadelenin kalbinde yeniden yeşerelim” sözleriyle kampanyaya destek olmaya çağırdığını hatırlatan Öztürk, kampanya için “www.yesilinbaskenti.com” internet sitesi üzerinden fidan bağışının devam ettiğini söyledi.

Haber Fotoğrafları