BAŞKENT’TEKİ İÇME SUYU ALT YAPI ÇALIŞMALARI HAKKINDA AÇIKLAMA

BAŞKENT’TEKİ İÇME SUYU ALT YAPI ÇALIŞMALARI HAKKINDA AÇIKLAMA 


Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Başkentlilere sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme ve kullanma suyu temin ederken, birçok farklı noktada; gerek mevcut alt yapıyı güçlendirmek ve kapasitesini artırmak, gerekse de yeni yerleşimlere su sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 

ASKİ tarafından gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları esnasında, çalışmanın yapılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarımız önceden bilgilendirilerek, planlı su kesintileri yapılmaktadır. 

ALTINDAĞ İLÇESİ İÇME SUYU ÇALIŞMALARI 

Bilindiği üzere Altındağ İlçemiz Ankara’nın en eski yerleşim yeri olup, mevcut içme suyu ve kanalizasyon hatları çok eskidir. Hatta 70-80 yıl öncesine ait içme suyu hatları (font boru) bulunmaktadır. Ayrıca, Altındağ İlçesinde başlayan Kentsel Dönüşüm Projeleri ve buna bağlı olarak yoğun yapılaşmadan dolayı artan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik yatırım programı dahilinde yeni iletim ve şebeke hatları yapılmaktadır. Yıllardır ertelenen ve yapılmamış muhtelif çaplardaki yaklaşık 50 kilometre içme suyu iletim ve şebeke hattı, 2019 yılı içinde döşenmiştir. 

Yapılacak altyapı çalışmaları, 2020 yılı içerisinde de devam edecektir. Dolayısı ile yeni yapılacak bu hatların mevcut sisteme entegre olması için planlı su kesintileri de olacaktır. 

Planlı su kesintileri yapılırken, vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için su tankerleri ile hizmet vermeye devam edilecektir. Altındağ ilçesinde son yaşanan su kesintisinden de Altındağ ilçesinin tamamı değil sadece Kale mahallesinin bir kısmı etkilenmiştir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Haber Fotoğrafları