BÜYÜKŞEHİR’DEN MAMAK VE YENİMAHALLE’DE SEL MANZARALARINA SON

ASKİ Genel Müdürlüğü, uzun yıllar ihmal edildiği için çoğu yağışta sel baskınlarının yaşandığı Mamak ilçesindeki “çarşı içi” olarak bilinen bölge ile Demetlale Mahallesi’nde geniş çaplı altyapı çalışması başlattı. Mamak Belediye Başkanlığı, Mamak Kaymakamlığı ve Mamak Telekom Müdürlüğü’nün de yer aldığı bölgeye yaklaşık 2 bin 92 metre atık su ve yağmur suyu hattı ile çeşitli ebatlarda 156 ızgara yerleştiren ASKİ ekipleri, Yenimahalle Demetlale Mahallesi’nde de ızgara yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Başkent genelinde içme suyu ve altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden ASKİ Genel Müdürlüğü; Mamak Altıağaç Mahallesi’nde Mamak Caddesi kesiminde bulunan ve yıllardır ihmal edilen “çarşı içi” olarak bilinen bölgenin sorunlu altyapısı için harekete geçti. Aşırı yağışlarda sel ve su taşkınlarının yaşandığı görüntülere sahne olan Mamak ilçesinde bölge bölge altyapı çalışmalarını hızlandıran ve ASKİ ekipleri, çarşı içi bölgesine yaklaşık 2 bin 92 metre atık su ve yağmur suyu hattı döşemeye başladı.

ATIK SU VE YAĞMUR SUYU HATTI YENİLENDİ, YENİ IZGARALAR YERLEŞTİRİLDİ

Geniş çaplı çalışmaları yerinde denetleyen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı ve Mamak Telekom Müdürlüğü’nün de bulunduğu bölgenin topoğrafik açıdan Mamak ilçesinin en düşük kotlarında bulunduğuna dikkat çekti. Bölgede aşırı yağışlarda bu nedenle sel baskınları yaşandığını vurgulayan Öztürk, “çarşı içi” olarak adlandırılan alanda yapısal ömrünü dolduran yaklaşık bin 132 metrelik atık su, 960 metrelik yağmur suyu hattının yenilendiğini ifade etti. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk bölgeye ayrıca 7 büyük, 143 çiftli ve 6 tekli olmak üzere toplamda 156 ızgara yerleştirildiğini söyledi.

“ANA CADDEDE GÖL MANZARASI OLMAYACAK”

Çarşı içi bölgesinin altyapının yoğun olduğu bir nokta olduğunu belirten Öztürk, şu açıklamalarda bulundu:

“Yağışların yoğun olduğu zamanlarda yukarıda özellikle rampaların hâkim olduğu bir güzergâhtan aşağı doğru yığılmalar yaşanıyordu. Sorunları çözmek adına bölgede ızgara çalışması gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra yoğun yağışlarda gerek büyük ebattaki ızgaralarımızla gerekse belli noktalara yerleştirdiğimiz küçük ızgaralarımızla kesinlikle su yığılma problemi yaşanmayacak. Ana cadde üzerinde yoğun göllenmelerin yaşandığı manzaralar oluşmayacak ve bölge esnafımız artık sıkıntı yaşamayacak. Bu çalışmaları yaparken aynı zamanda temizlik araçlarımız, ızgara ve baca temizliklerini de gerçekleştiriyor. Çarşı içinde bundan sonra sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.”

DEMETLALE MAHALLESİ’NDE DE ATIK VE YAĞMUR SUYU HATTI YENİLEME VE IZGARA ÇALIŞMASI

ASKİ ekipleri Yenimahalle ilçesi Demetlale Mahallesi’nde de eş zamanlı olarak su baskınlarını önlemek için ızgara yenileme çalışmaları gerçekleştirirken, bölgenin altyapı sorununun çözümü için yoğun mesai harcıyor. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk 406 Cadde ve çevresindeki çalışmaları Demetlale Mahallesi Muhtarı Ebru Mert ile birlikte incelerken, su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla toplam yaklaşık 2 bin 75 metre atık su ve yağmur suyu hattı çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

ASKİ ekipleri hat imalatlarına ilave olarak yüzeysel suların yağmur suyu hattına alınması için 168 adet normal ızgara ile 2 adet geniş ızgara imalatını tamamlarken, Demetlale Mahallesi Muhtarı Ebru Mert, mahallede 30 yıldır altyapı sorunu yaşandığını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın sayesinde bu sorunun da üstesinden geldik. İnşallah bundan sonra vatandaşımız daha rahat edecek” dedi.

Haber Fotoğrafları