DEV ALTYAPI YATIRIMI: ASKİ’DEN ELMADAĞ MERKEZ VE HASANOĞLAN’A İÇME SUYU MÜJDESİ

    ASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu ihtiyacını kuyulardan karşılayan Elmadağ’ın Hasanoğlan Mahallesi başta olmak üzere merkez mahallelerinin kronik su sorununu çözmek amacıyla harekete geçerek, ilçeye 22 kilometre mesafeden içme suyu götürmek için hat ihalesine çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla çalışmanın başladığını, “Uzun zamandır bir damla suya hasret kalan Hasanoğlan ve geçtiğimiz yıl su sıkıntısı çeken Elmadağ’ın su sorununu tamamen bitiriyoruz. Sonbahara kadar yapımını bitireceğimiz 22 km’lik içme suyu hattına başladık. 50 bin vatandaşımızı sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturuyoruz” sözleriyle duyurdu.

    Başkent’te altyapı eksikliklerini gidermek adına ekonomik ömrünü tamamlayan noktaları belirleyerek yenileme çalışmalarına ağırlık veren ASKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde altyapı seferberliği başlattı.

    ASKİ Genel Müdürlüğü, susuzluk sorunu nedeniyle ilçe halkının yıllardır büyük eziyetler çektiği Elmadağ Merkez ve Hasanoğlan Mahallesi’nin kronikleşen içme suyu sorununa köklü çözüm bulmak için harekete geçti. Projenin ilk adımı olarak çalışma alanına döşenecek duktil boruların alımı için 8 Nisan 2022 tarihinde ihaleye çıkıldı.

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuru ile bölgede yapılacak çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:    

“Uzun zamandır bir damla suya hasret kalan Hasanoğlan ve geçtiğimiz yıl su sıkıntısı çeken Elmadağ’ın su sorununu tamamen bitiriyoruz. Sonbahara kadar yapımını bitireceğimiz 22 km’lik içme suyu hattına başladık. 50 bin vatandaşımızı sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturuyoruz.”

22 KİLOMETRELİK HAT DÖŞENECEK

   E-ihale; ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanırken, proje ile Başkent Ankara’nın içme suyunun arıtıldığı İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Elmadağ ve Hasanoğlan’a sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz şebeke suyu taşınacak.

   Ankara-Samsun Karayolu’nun 32’nci kilometresinde yer alan ve şu ana kadar su ihtiyacını kuyu suyuyla karşılayan Hasanoğlan başta olmak üzere Elmadağ ilçesinin birçok noktasında da su hasretini sonlandıracakları müjdesini veren ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, şu bilgileri paylaştı:

“22 kilometrelik bir içme suyu hattı döşüyoruz. Böylece Hasanoğlan’ı İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden gelen içme suyuna kavuşturacağız. Başkentimizin su sorunlarını teker teker gündemimize alarak çözüyoruz. Kentimizdeki tek bir hemşehrimizin bile susuz kalmaması adına ekiplerimizle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

   Proje kapsamında döşenecek içme suyu hattı, Hasanoğlan Mahallesi ile birlikte Elmadağ’ın merkez mahallelerinde de kullanılacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllardır çözüm bekleyen 50 bin vatandaş sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak.

Haber Fotoğrafları