GENEL MÜDÜR ERDOĞAN ÖZTÜRK, “EKO İKLİM ZİRVESİ”NDE ASKİ’Yİ ANLATTI

     Başkent Ankara, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ankara Kent Konseyi ve  Ankara Ticaret Odası (ATO) ortaklığında 30-31 Mart 2022 tarihlerinde ATO Congresium’da düzenlenen dünyanın ilk “EKO İklim Zirvesi”ne ev sahipliği yaptı. Çok sayıda yerli ve yabancı temsilci, akademisyen, dernek başkanı, iklim aktivisti, sanatçı ve bürokratı ağırlayan zirvede Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk de sunum yaparak ASKİ’nin çalışmalarını anlattı.

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği “EKO İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı”, dünyanın karşı karşıya olduğu iklim değişikliği krizine karşı farkındalık yaratmak için çabalayan iklim elçilerini Ankara’da buluşturdu.  Zirvede ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk,  “İklim Değişikliğine Uyumda Yerel Su Yönetimi” başlıklı panelde bir sunum yaparak ASKİ’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk, ayrıca İzmir, Gaziantep ve Balıkesir Büyükşehir Belediyelerinin Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürlerinin katıldığı panelin moderatörlüğünü yaptı.

     Panelde konuşan Öztürk,  35 ayrı oturumda 240 konuşmacının yer aldığı, 2 gün süren zirvenin 12 bin katılımcı ve 50 bin de çevrimiçi ziyaretçiyi hedeflediğini belirtti. Öztürk, “Cumhuriyetimizin Başkentinde dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. EKO İklim Zirvesi, tüm canlılara yaşanabilir bir dünyayı miras bırakmak için atılan önemli bir adımdır” dedi.

“TARİHİ MİSYON YÜKLENİYORUZ”

     Zirvenin sektörler arasında zorunlu yeşil dönüşüm ve iklim değişikliğinde farkındalık oluşturmak için sürdürülebilir ve döngüsel ekonomiye geçişi desteklemeyi amaçladığını ifade eden Öztürk, “EKO İklim Zirvesi hem niteliği hem de niceliği açısından dünyanın geleceğine planlı ve programlı bir yaklaşım kazandırmakta. Bu türde dünyada ilk organizasyon olması dolayısıyla insanlık için büyük anlamlar ifade ettiğini de söylemek abartı olmaz sanırım. Ayrıca büyük bir gururla söylemek isterim ki; burada tarihi bir misyonu yükleniyoruz. Gelecek kuşakların ve tüm eko sistemin geleceği için çok önemli adımlar atıyoruz” diye konuştu. Öztürk, şunları kaydetti:

“EKO İklim Zirvesi’nin düzenlenmesine destek veren Ankara Büyükşehir Belediye  Başkanımız Sayın Mansur Yavaş başta olmak üzere Ankara Kent Konseyi ve  Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) değerli başkanlarına teşekkür ediyorum. Zirvenin verimli geçmesi için ASKİ olarak tüm birikimimiz ve önerilerimizle biz de bugün burada varız. Zirve boyunca ortaya çıkan fikirleri dikkatle takip edeceğiz. Burada paylaşılan teknolojilerin transferi için de gerekli değerlendirmelerde bulunacağız.  Ayrıca bu zirvenin gelenekselleşmesi için de kurumsal olarak katkı sunmayı sürdüreceğiz.”

     Panelin ardından Öztürk ve diğer konuşmacılar İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmez’e plaket verildi. ASKİ Genel Müdürü Öztürk’e plaketini CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı takdim etti.

BAŞKAN YAVAŞ VE EŞİ ASKİ STANDINDA

     Panellerin yanı sıra sertifikalı eğitim programları, workshoplar, sergiler, dinleti, konser , tiyatro ve mini gösterilerin de sahnelendiği zirvede, Ankara Büyükşehir Belediyesi iştirakleri ile birlikte Ankara’ya içme suyu sağlayan ASKİ’de stant açtı.  Atık suyun arıtılma aşamalarının görsel olarak sunulduğu ve ASKİ Daire Başkanlıklarının tanıtıldığı standa  ilgi yoğun oldu.

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, zirvenin ilk günü, eşi Nursen Yavaş ise ikinci gün ASKİ standını ziyaret etti. Standın birbirinden renkli ziyaretçileri arasında sinema sanatçısı Erkan Petekkaya,  Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Aslan ve ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Baran Bozoğlu da yer aldı.  Bozoğlu, ayrıca zirvenin 2022 İklim Şurası Değerlendirme Oturumu”nda moderatörlük yaptı.

“SU KARDEŞLİĞİ PROJESİ” VE ANKARA KEÇİSİ MA

     Standda ayrıca ASKİ Basın Yayın Şube Müdürlüğü’nün “Tükenen Suyumuz Değil Geleceğimiz” sloganı ile hayata geçirdiği “Su Kardeşliği Projesi”nin de startı verildi. Projenin maskotu Ankara keçisi Ma, standı ziyaret eden çocuklara, “Merhaba Çocuklar Benim Adım Ma. Şimdi tüm çocuklar, ‘Su israfına dur’ diyor” diyerek seslendi. Çocuklar ve diğer ziyaretçiler, keçi Ma’nın resminin bulunduğu duvarda parmaklarını boyayarak el baskısı yaptılar. ASKİ standında ayrıca, katılımcılara İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtılarak özenle paketlenen musluk suyu da ikram edildi. Suyu tadan bazı ziyaretçiler, lezzetli olduğunu belirterek, Ankara’da musluktan akan suyu güvenle tükettiklerini söylediler.

Haber Fotoğrafları