SU KAYIP - KAÇAKLARI İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR

Genel Müdürlüğümüz Bilgi işlem Daire Başkanlığı ile  Enzen (İngiltere )ve Enertest  firmaları bir araya gelerek Su kayıp-kaçakları ile mücadelede uygulanacak yöntemler üzerinde bilgi alışverişinde bulundu.

ASKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Mehmet Songur, Sn. Rohit Kastuar (CEO, Enzen Türkiye) ve Sn. Easwar Parameswaran (Enzen Su Sistemleri Baş Danışmanı) ile birlikte su kayıplarını azaltmaya yardımcı olabilecek teknolojiler, su ve atık su endüstrilerinde enerji verimliliğini artırma konusunda bir fikir alışverişi yaptı.

Daire Başkanımız Mehmet Songur, ASKİ'nin kayıp-kaçak yönetiminde attığı hızlı adımları ve teknoloji kullanımı ile su kayıpları ve enerji verimliliği konusundaki kararlılığımızı anlattı. Enzen ve Enertest yetkilileri de, Enzen’in İngiltere’deki deneyimlerini ve dünyadaki su endüstrisindeki sızıntı ve enerji verimliliğini azaltmak için kullanılan lider çözümleri tanımladı.

Songur; su kayıp-kaçak yönetimi teknolojileri ve Enzen’in İngiltere’deki deneyimine olan ilgisini ve tarafların boşluk analizi yapmayı ve veri toplama, analiz, değerlendirme ve raporlama aşamalarından oluşan bir yol haritası çizme konusunda ortak çalışma yapabileceklerini belirtti. Su kaybını azaltmak amacıyla proje geliştirmeyi teşvik eden ve Türkiye'deki Su ve Kanalizasyon İdareleri için daha iyi sonuçlara yol açacak olan bu gibi girişimlerde bulunma isteğini dile getirdi.